English Română

Puzzle 3D

3D Logic

3D Logic

3-D Logic arata foarte similar Cubului Rubik. Desi prezinta culori si patrate pe un cub este un puzzle complet diferit. Pentru a schimba culoarea patratelor gri, apasa pe patratele colorate principale si incearca sa unesti culorile. La fel ca alte jocuri importante, 3-D Logic pleaca de la o idee simpla rezultand un puzzle deosebit.

Cum sa realizezi un puzzle tridimensional

Acesta este primul stadiu in designul Cubului Radut.

Niciodata gandire, numai incercari :-)

Cubul Radut - versiunea fabricata din lemn

Cubul Radut este un puzzle superb realizat de mana dintr-o combinatie de lemn de cires si fag. Caseta este realizata din lemn de stejar finisat prin ceruire cu ceara de albine.

Cubul Anton - puzzle tridimensional

Cubul "Anton" este alcatuit din sase piese cu forme si volum diferite. Se aseamana cu binecunoscutul Cub Soma dar este complet diferit. Acest puzzle este foarte spectaculos datorita multor solutii ce pot fi gasite.

Piesele acestui puzzle trebuie aranjate pentru a forma un cub.

Cubul Nana - puzzle tridimensional cu piese poliedrice

Geometria pieselorGeometria pieselor
Modul de generare al pieselor

Cubul Nana este alcatuit din opt piese cu acelasi volum dar cu forme diferite.

Piesele sunt obtinute prin sectionarea unui cub, detasarea a doua optimi de cub unite intre ele si alipirea lor in diferite pozitii.

Cubul Luca - puzzle 3D cu 8, 27 sau 64 piese

Geometria pieselorObtinerea unei piese
Modul de generare al pieselor

Cubul Luca este alcatuit din opt piese cu acelasi volum dar cu forme diferite.

Piesele sunt obtinute prin sectionarea unui cub, detasarea unei prisme si alipirea lor in diferite pozitii.

SuperCube - un puzzle 3D cu 64 piese

Geometria pieselorCum se genereaza o piesa
Modul de generare al pieselor

SuperCube este compus din opt piese de forme diferite avand acelasi volum.

Piesele sunt obtinute prin sectionarea unui cub, detasarea unei prisme si alipirea lor in diferite pozitii.

Desi simpla, metoda de sectionare poate genera 116 piese. Aceasta permite construirea de puzzle-uri tridimensionale cu 27, 64 sau mai multe piese diferite avand acelasi volum. Piesele pot fi facute din lemn sau plastic.

Cubul Radut, veriga lipsa dintre Cubul Soma si Rubik's Bricks

Cubul Radut este veriga lipsa dintre Cubul Soma si Rubik's Briks. Puzzle-ul este alcatuit din opt piese avand acelasi volum dar forme diferite si sunt colorate bicolor. Doua dintre piese au aceeasi forma dar difera prin colorit. Piesele sunt obtinute prin sectionarea unui cub, detasarea unei optimi de cub (sau prisma) si alipirea lor in diferite pozitii.

Geometrie
Modul de generare al unei piese

Modul de generare al pieselor

Puzzle-uri tridimensionale cu piese poliedrice

Majoritatea puzzle-urilor din acest grup sunt alcatuite din piese poliedrice cu acelasi volum dar cu forme diferite. Daca doua piese au aceeasi forma atunci ele difera prin colorit. Piesele sunt obtinute printr-o taiere regulata a unui poliedru - cum ar fi, un cub.

Puzzle

Un puzzle este o problema sau enigma prezentata in forma atractiva, distractiva. Multe puzzle-uri deriva din probleme matematice sau logice serioase; altele sunt create avand doar scopul de a ne pune la grea incercare inteligenta. Puzzle-urile au o istorie de mii de ani. In unele temple din Japonia preotii creau puzzle-uri matematice pe care le desenau pe pereti. Jocul tangram, desi foarte vechi, este unul dintre cele mai populare puzzle-uri.

Emite conţinut
Valid XHTML 1.0 Strict   Valid CSS!