English Română

Puzzle-uri tridimensionale cu piese poliedrice

Majoritatea puzzle-urilor din acest grup sunt alcatuite din piese poliedrice cu acelasi volum dar cu forme diferite. Daca doua piese au aceeasi forma atunci ele difera prin colorit. Piesele sunt obtinute printr-o taiere regulata a unui poliedru - cum ar fi, un cub.

Pentru a genera piesele pornind de la un cub, cubul este taiat in cubulete sau alte poliedre, care apoi sunt recombinate. Dificultatea puzzle-ului este data de forma pieselor si, bineinteles, de numarul de piese din puzzle. Piesele complet diferite dintr-un puzzle pot avea ca rezultat o singura solutie posibila. Daca doua piese ale unui puzzle au aceeasi forma, aproape sigur vor exista doua sau mai multe solutii.

Puzzle iT

Scopul este de a aranja (asambla) piesele amestecate pentru a obtine un poliedru regulat sau un volum geometric regulat.

Cu o singura exceptie, puzzle-urile 3D prezentate aici au numai opt piese obtinute prin disecarea unui cub iar solutia este tot un cub. Bineinteles ca si alte solutii sunt posibile. Versiunile cu mai multe piese (de exemplu 27, 64, 125 piese) sunt mult mai dificil de rezolvat. Puzzle-urile tridimensionale dificile sunt virtual imposibil de rezolvat cu ajutorul computerului. Asta inseamna o competitie corecta pentru oameni, asa-i ?

Cubul Radut
Valid XHTML 1.0 Strict   Valid CSS!