English Română

Cuburi in Linie - Joc logic tri-dimensional

Cuburi in Linie poate fi jucat de doua sau mai multe persoane, in fuctie de versiunea de joc. Jucatorii trebuie sa puna piesele in canalele jocului, una cate una, incercand sa obtina o linie de aceeasi culoare, orizontala, verticala sau oblica. Obiectivul jocului este acela de a face cat mai multe linii de aceeasi culoare, orizontale, verticale sau oblice.

3 Cuburi in LinieReguli pentru "3 cuburi in linie"
Jucatorii trebuie sa puna piesele (cuburi) in canalele jocului, una cate una, incercand sa obtina o linie de 3 cuburi de aceeasi culoare, orizontala, verticala sau oblica. Castigatorul va fi acela care obtine mai multe linii complete, de 3 piese.

Ca o perticularitate a acestui joc logic 3x3, jucatorul care pune piesa centrala, ce devine invizibila in timpul jocului, trebuie sa zica "central". Celelalte piese sunt complet vizibile in timpul jocului.

PieseReguli pentru "4 (sau mai multe) cuburi in linie"
Jucatorii trebuie sa puna piesele in canalele jocului, una cate una, incercand sa obtina o linie de 4 cuburi de aceeasi culoare, orizontala, verticala sau oblica. Castigatorul va fi acela care obtine mai multe linii complete, de 4 sau mai multe piese.

Reguli pentru varianta cu tabla de joc
Aceasta versiune poate fi jucata de doua sau mai multe persoane. Jucatorii trebuie sa puna piesele (cuburi, puluri), una cate una, pe spatiile colorate ale tablei de joc, incercand sa obtina o linie orizontala, verticala sau oblica de patru piese de aceeasi culoare. Cand a obtinut o linie completa jucatorul are dreptul de a captura o piesa a adversarului, in conformitate cu urmatoarea regula: numai piesele nefolosite si piesele aflate pe coloane in ultima pozitie pot fi capturate; o linie completa 4x4 nu poate fi descompletata. Captura pieselor este permisa numai intr-un joc de doua persoane si trebuie agreata din start. Castigatorul va fi acela care obtine mai multe linii complete, de 4 cuburi sau cel care a capturat mai multe piese ale adversarului.

Varianta cu tabla de jocPiesele
Valid XHTML 1.0 Strict   Valid CSS!