English Română

Cubul Logic cu Bile - puzzle tridimensional, 26 sfere intr-un cub transparent

>> Falling Marbles

Cubul Logic cu Bile (Falling Marbles) se bazeaza pe un brevet de inventie romanesc din anul 1992 fiind unul dintre cele mai simple puzzle-uri mecanice cunoscute.

Ideea de baza a acestui puzzle este de a avea un cub transparent sau orice alt poliedru regulat umplut cu un numar de piese mobile, bile sau cuburi (de exemplu 27 de bile). Daca vom considera numai 26 de bile intr-un cub transparent, atunci exista un spatiu liber (locul bilei lipsa), care da posibilitatea miscarii bilelor prin rotirea cubului.

Exista trei piese principale: carcasa transparenta, piesa centrala si piesele mobile (bile). Bilele sunt colorate, ca in imagine, si pot fi numerotate, caz in care puzzle-ul va fi mai dificil de rezolvat. Piesa centrala din interior va forma cu peretii carcasei niste canale in care piesele mobile vor putea fi aranjate intr-o maniera logica (dupa culoare sau numar).

Scopul acestui puzzle este de a aranja bilele amestecate in functie de culoare (este mai usor) sau in functie de numerele de pe sfere (este mult mai dificil).

Valid XHTML 1.0 Strict   Valid CSS!