English Română

Puzzle-uri mecanice

Cubul Logic 4x4x4 - un brevet de inventie romanesc din anul 1992

>> 4x4x4 Logic Cube

Cubul Logic 4x4x4 se bazeaza pe un brevet de inventie romanesc din anul 1992 si este mult mai durabil si functional decat versiunea ungara.

Acest puzzle este mult mai spectaculos decat cubul 3x3x3 (Cubul Rubik). Numarul pieselor constituente este cu mult mai mare si nu exista piese "fixe" care sa serveasca drept referinta.

Cubul Logic cu Bile - puzzle tridimensional, 26 sfere intr-un cub transparent

>> Falling Marbles

Cubul Logic cu Bile (Falling Marbles) se bazeaza pe un brevet de inventie romanesc din anul 1992 fiind unul dintre cele mai simple puzzle-uri mecanice cunoscute.

Ideea de baza a acestui puzzle este de a avea un cub transparent sau orice alt poliedru regulat umplut cu un numar de piese mobile, bile sau cuburi (de exemplu 27 de bile). Daca vom considera numai 26 de bile intr-un cub transparent, atunci exista un spatiu liber (locul bilei lipsa), care da posibilitatea miscarii bilelor prin rotirea cubului.

Puzzle-uri Mecanice

Puzzle-urile mecanice includ toate acele puzzle-uri care constau in ceva tangibil ...

 

>> Falling Marbles

Cubul Logic cu Bile (Falling Marbles) este unul dintre cele mai simple puzzle-uri mecanice cunoscute. Puzzle-ul este un cub transparent avand in interior 26 de bile. Exista deci un spatiu liber (locul bilei lipsa), care da posibilitatea rotirii bilelor in interiorul cubului.

 

>> 4x4x4 Logic Cube

Cubul Logic 4x4x4 este mult mai spectaculos decat cubul 3x3x3 (Cubul Rubik). Numarul pieselor constituente este cu mult mai mare si nu exista piese "fixe" care sa serveasca drept referinta.

Aceste puzzle-uri sunt o mare provocare pentru oricine !

Puzzle

Un puzzle este o problema sau enigma prezentata in forma atractiva, distractiva. Multe puzzle-uri deriva din probleme matematice sau logice serioase; altele sunt create avand doar scopul de a ne pune la grea incercare inteligenta. Puzzle-urile au o istorie de mii de ani. In unele temple din Japonia preotii creau puzzle-uri matematice pe care le desenau pe pereti. Jocul tangram, desi foarte vechi, este unul dintre cele mai populare puzzle-uri.

Emite conţinut
Valid XHTML 1.0 Strict   Valid CSS!