English Română

Puzzle 2D

Hexa Puzzle - joaca online cel mai original puzzle

Hexa

De la creatorii Puzzle iT cel mai original joc de puzzle care te va face super-dependent si te va arunca intr-o noua dimensiune a distractiei!

Hexa foloseste un set de douasprezece piese si tabla de joc care poate fi acoperita complet folosind doar noua piese. Piesele nu au fete definite, au forme diferite si sunt numerotate de la 1 la 12. Scopul acestui puzzle este completarea tablei de joc cu oricare noua piese.

Puzzle-uri obtinute prin diferite moduri de impartire planului

Puzzle-urile de mai jos reprezinta diferite tipuri de impartire ordonata a planului (tessellations). Piesele sunt alcatuite dintr-un anume numar de triunghiuri. Toate piesele dintr-un set au aceeasi suprafata, sunt numerotate si nu au fete definite.

Designul unic face posibila localizarea oricarei piese pe tabla de joc. Daca este cunoscuta pozitia uneia dintre piese atunci nu exista decat o singura solutie. Cand soluita a fost gasita este necesara doar precizarea pozitiei unei alte piese. Astfel, este posibila organizarea de concursuri corecte.

Hexa Puzzle - Mii de probleme sunt posibile

Setul de piese Hexa

Setul de piese Hexa

Hexa foloseste un set de douasprezece piese,fiecare alcatuita din sase triunghiuri echilaterale, avand suprafata egala cu a unui hexagon. In acest puzzle sunt folosite doar cateva dintre piesele intregului set (5 or 9), in functie de tabla de joc aleasa.

Piesele nu au fete definite, au forme diferite si sunt numerotate de la 1 la 12. Poti experimenta aici versiunea Hexa online.

Tabla de joc are o geometrie speciala si este alcatuita dintr-o tabla verde pentru o dificultate mica (5 piese) si o tabla orange pentru o dificultate mai mare (9 Piese). Sunt posibile diferite table de joc dar cele ideale sunt pentru 5 si, respectiv, 9 piese.

Acest puzzle are o particularitate unica - posibilitatea de a localiza orice piesa pe o tabla data. Fiecare rand de triunghiuri este numerotat si fiecare triunghi intr-un rand aste marcat cu o litera.

Pestii lui Florian

Pestii lui Florian este un puzzle care are partea modulara (piesa) alcatuita din doua patrate si patru triunghiuri echilaterale. Acest puzzle foloseste intregul set de 49 de piese posibile.

In toate celelalte impartiri ordonate ale planului pot fi folosite metode matematice pentru a genera solutii. Lucrul acesta nu este valabil pentru puzzle-ul "Pestii lui Florian" a carui rezolvare se bazeaza numai pe incercari si logica. Acest tip de puzzle reprezinta o provocare pentru cei experimentati. Nu folositi computerele! Nu are nici un rost. Numai creierul uman poate rezolva acest puzzle si chiar merita.

Tabla de joc arata ca un ocean (albastru) cu un delfin si doi pesti.

Puzzle-ul Dolphy

Dolphy puzzle este o varietate a puzzle-ului numit Pestii lui Florian avand piesele alcatuite din doua patrate si patru triunghiuri echilaterale. Acest puzzle foloseste numai sase piese din setul complet de 49 de piese posibile.

In toate celelalte impartiri ordonate ale planului pot fi folosite metode matematice pentru a genera solutii. Lucrul acesta nu este valabil pentru puzzle-ul "Dolphy" a carui rezolvare se bazeaza numai pe incercari si logica. Acest tip de puzzle reprezinta o provocare, chiar si pentru copii. Nu folositi computerele! Nu are nici un rost.

Dolphy

Puzzle-uri 2D generate prin impartirea ordonata a planului Euclidian

Multe puzzle-uri plane sunt generate prin impartirea ordonata a planului (tessellations).

Cuvantul "tessellate", din lima engleza, inseamna a forma sau a aranja ordonat mici patrate ca intr-un mozaic si este derivat din cuvantul grec "tesseres", care in engleza inseamna "patru". Prima impartire ordonata a planului Euclidian a fost facuta in patrate.

O impartire ordonata regulata a planului este realizata prin poligoane regulate congruente (identice). Numai trei poligoane regulate pot fi folosite aici: triunghiuri, patrate si hexagoane.

Pentru o impartire ordonata semiregulata a planului se poate folosi o varietate de poligoane regulate, cu conditia ca aranjarea poligoanelor sa se faca astfel incat sa aiba un varf comun si muchiile congruente.

In impartirile ordonate ale planului pot fi folosite metode matematice pentru a genera solutii. Colectia de fata demonstreaza ca aceasta afirmatie nu este 100% adevarata.

Puzzle

Un puzzle este o problema sau enigma prezentata in forma atractiva, distractiva. Multe puzzle-uri deriva din probleme matematice sau logice serioase; altele sunt create avand doar scopul de a ne pune la grea incercare inteligenta. Puzzle-urile au o istorie de mii de ani. In unele temple din Japonia preotii creau puzzle-uri matematice pe care le desenau pe pereti. Jocul tangram, desi foarte vechi, este unul dintre cele mai populare puzzle-uri.

Emite conţinut
Valid XHTML 1.0 Strict   Valid CSS!