English Română

Hexa Puzzle - Mii de probleme sunt posibile

Setul de piese Hexa

Setul de piese Hexa

Hexa foloseste un set de douasprezece piese,fiecare alcatuita din sase triunghiuri echilaterale, avand suprafata egala cu a unui hexagon. In acest puzzle sunt folosite doar cateva dintre piesele intregului set (5 or 9), in functie de tabla de joc aleasa.

Piesele nu au fete definite, au forme diferite si sunt numerotate de la 1 la 12. Poti experimenta aici versiunea Hexa online.

Tabla de joc are o geometrie speciala si este alcatuita dintr-o tabla verde pentru o dificultate mica (5 piese) si o tabla orange pentru o dificultate mai mare (9 Piese). Sunt posibile diferite table de joc dar cele ideale sunt pentru 5 si, respectiv, 9 piese.

Acest puzzle are o particularitate unica - posibilitatea de a localiza orice piesa pe o tabla data. Fiecare rand de triunghiuri este numerotat si fiecare triunghi intr-un rand aste marcat cu o litera.

Sunt posibile mii de probleme folosind numai cate 5 piese ale setului pentru tabla verde sau cate 9 piese pentru tabla orange. Exista si probleme in care sunt imlicate ambele table de joc. Dificultatea unei probleme este data de tipul de tabla de joc si de pozitia uneia sau mai multor piese.

Tabla de joc Tabla de joc pentru 5 piese Tabla de joc pentru 9 piese
Tabla de joc Tabla de joc pentru 5 piese (verde) Tabla de joc pentru 9 piese (orange)

Scopul acestui puzzle este completarea tablei de joc cu piesele date. Orice problema consta din piesele propuse, pozitia de start pentru una sau mai multe piese si tabla de joc aleasa.

Hexa are o carte cu probleme si solutii.

Aici este un exemplu de problema:
- Piesele propuse sunt 1, 2, 3, 4 si 5;
- Tabla de joc folosita este tabla pentru 5 piese, adica tabla verde;
- Pozitia de start este: 1cdef2cd (adica piesa "2")

Intrebare: Care este pozitia corecta pentru piesa"1"? Raspuns: 3ghi4ghi

Piesele Hexa Pozitia de Start Solutia
Piesele propuse Pozitia de start pentru piesa "2" Solutia finala
Valid XHTML 1.0 Strict   Valid CSS!