English Română

Jocuri Logice Tridimensionale

Jocurile logice pot fi jucate de doi sau mai multi jucatori care trebuie sa puna piesele, una cate una, in niste canale sau tije sau direct pe tabla de joc pentru a obtine o linie orizontala, verticala sau diagonala de aceeasi culoare. Castigatorul este acela care va face cele mai multe linii.

Versiunile de joc

3 puluri in linie

Jocul este alcatuit dintr-o tabla de joc avand o serie de tije fixe dispuse pe 3x3 linii, destinat a fi jucat de doi jucatori. Datorita formei speciale a pieselor jocul poate fi jucat si de persoane cu tulburari de vedere.

4 (sau mai multe) puluri in linie>> Puluri in linie

Jocul este alcatuit dintr-o tabla de joc avand o serie de tije fixe dispuse pe 4x4 sau mai multe linii, destinat a fi jucat de doi sau mai multi jucatori. Datorita formei speciale a pieselor jocul poate fi jucat si de persoane cu tulburari de vedere.

3, 4 sau 5 puluri in linie, versiunea competitionala

Tabla de joc este prevazuta cu doua grile de joc (albastra si rosie) avand gauri in diferite forme, patrate si hexagonale. Tijele au o terminatie in forma de cub si alta in forma de prisma hexagonala. Datorita formei speciale a pieselor jocul poate fi jucat si de persoane cu tulburari de vedere.

Jucatorii pot alege intre doua tipuri de joc. Unul foloseste grila albastra pentru jocul clasic 4x4 iar celalalt foloseste grila rosie pentru jocul combinat 3, 4 sau 5 in linie.

In primul caz, castigatorul va fi acela care face mai multe linii orizontale, verticale sau oblice formate din 4 piese. In cel de-al doilea, o linie de 5 piese valoreaza 4 puncte, o linie de 4 piese valoreaza 2 puncte si o linie de 3 piese valoreaza 1 punct. Castigatorul va fi cel care obtine mai multe puncte.

De asemenea, jocul poate fi facut numai cu tije fixe dispuse dupa grila rosie.

3 cuburi in linie

Jocul este destinat a fi jucat de doi jucatori si este format dintr-un cub transparent avand in interior niste pereti transparenti care formeaza niste canale. Piesele de joc sunt cuburi dar pot avea si ale forme. Complexitatea jocului este in functie de numarul de canale si de inaltimea lor.

Ca o perticularitate a versiunii 3x3 cu cuburi, jucatorul care pune piesa centrala, ce devine invizibila in timpul jocului, trebuie sa zica "central".

Celelalte piese sunt complet vizibile in timpul jocului.

>> Bile in Linie

3 bile in linie

Este un joc asemanator celui anterior insa piesele de joc sunt sfere.

>> Cuburi in Linie

Versiunea cu tabla de joc

Jocul este alcatuit dintr-un set de piese, colorate diferit, si o tabla de joc care are desenate niste patrate (asemanator tablei de sah), reprezentand pozitia primelor piese. Complexitatea jocului este functie de numarul pieselor si de dimensiunile tablei de joc.

Valid XHTML 1.0 Strict   Valid CSS!