English Română

Puluri in Linie (X si 0 tridimensional sau TicTacToe 3D)

Puluri in Linie poate fi jucat de doua sau mai multe persoane, in fuctie de versiunea de joc, chiar si de persoane cu tulburari de vedere. Jucatorii trebuie sa puna piesele in niste tije, una cate una, incercand sa obtina o linie de aceeasi culoare, orizontala, verticala sau oblica. Obiectivul jocului este acela de a face cat mai multe linii de aceeasi culoare, orizontale, verticale sau oblice.

Exista doua versiuni ale acestui joc: 3x3 sau 4x4 Puluri in Linie si Joc Logic 3D Competitional.

Reguli pentru "3, 4 (sau mai multe) puluri in linie"
Jucatorii trebuie sa puna piesele, una cate una, in oricare dintre tije incercand sa obtina o linie de aceeasi culoare, orizontala, verticala sau oblica, formata din 3, 4 sau mai multe puluri.

Cand a obtinut o linie completa jucatorul are dreptul de a captura o piesa a adversarului, in conformitate cu urmatoarea regula: numai piesele nefolosite si piesele aflate ultimele pe tije pot fi capturate; o linie completa nu poate fi distrusa. Captura pieselor este permisa numai intr-un joc de doua persoane si trebuie agreata din start. Castigatorul va fi acela care obtine mai multe linii complete, de 3,4 sau mai multe puluri sau cel care a capturat mai multe piese ale adversarului.

In orice moment, un jucator poate sa puna capacul si sa rastoarne jocul daca, prin aceasta manevra, va obtine linia castigatoare. Daca nu, jucatorul iese si jocul continua cu restul de jucatori.

3 Puluri in Linie
3 Puluri in Linie
Piesele de joc poliedrice

Datorita formei speciale a pieselor, toate versiunile jocului Puluri in Linie pot fi jucate de persoane cu tulburari de vedere.

Reguli pentru "Jocul Logic Competitional"
La inceputul jocului fiecare jucator va alege culoarea de joc. Jucatorii pot alege intre doua tipuri de joc. Unul foloseste grila albastra pentru jocul clasic 4x4 iar celalalt foloseste grila rosie pentru jocul combinat 3, 4 sau 5 in linie.

Modul 4x4. Jucatorii trebuie sa puna piesele, una cate una, in oricare dintre tije incercand sa obtina o linie de aceeasi culoare, orizontala, verticala sau oblica, formata din 4 puluri. Cand a obtinut o linie completa jucatorul are dreptul de a captura o piesa a adversarului, in conformitate cu urmatoarea regula: numai piesele nefolosite si piesele aflate ultimele pe tije pot fi capturate; o linie completa nu poate fi distrusa. Captura pieselor este permisa numai intr-un joc de doua persoane si trebuie agreata din start.

Joc Logic Tridimensional
3, 4 sau 5 Puluri in Linie
(versiunea competitionala)
Castigatorul va fi acela care obtine mai multe linii complete de 4 puluri sau cel care a capturat mai multe piese ale adversarului. In orice moment, un jucator poate sa puna capacul si sa rastoarne jocul daca, prin aceasta manevra, va obtine linia castigatoare. Daca nu, jucatorul iese si jocul continua cu restul de jucatori.

Modul Competitional. La inceputul jocului, jucatorii decid daca vor monta toate sau numai o parte din tije. Jucatorii trebuie sa puna piesele, una cate una, in oricare dintre tijele montate incercand sa obtina o linie de aceeasi culoare, orizontala, verticala sau oblica. Datorita tijelor mobile, jucatorii pot alege montarea unei tije in detrimentul unei piese. O linie de 5 piese valoreaza 4 puncte, o linie de 4 piese valoreaza 2 puncte si o linie de 3 piese valoreaza 1 punct. Castigatorul va fi cel care obtine mai multe puncte. Captura nu este permisa in modul competitional. In orice moment, un jucator poate sa puna capacul si sa rastoarne jocul daca, prin aceasta manevra, va obtine linia castigatoare. Daca nu, jucatorul iese si jocul continua cu restul de jucatori.

Tabla de joc
Detaliul tablei de joc
Valid XHTML 1.0 Strict   Valid CSS!