English Română

Jocuri online

3D Logic

3D Logic

3-D Logic arata foarte similar Cubului Rubik. Desi prezinta culori si patrate pe un cub este un puzzle complet diferit. Pentru a schimba culoarea patratelor gri, apasa pe patratele colorate principale si incearca sa unesti culorile. La fel ca alte jocuri importante, 3-D Logic pleaca de la o idee simpla rezultand un puzzle deosebit.

Joaca Ping Pong

Ping-pong este un joc incredibil cu o si mai impresionanta AI (inteligenta artificiala).

Joaca impotriva computerului si vezi daca poti invinge (sa stii ca este posibil).

Unghiul traiectoriei mingiei poate fi modificat prin miscarea rapida a rachetei si lovire. De asemenea, viteza creste odata cu durata unui ghem.

Daca invingi sa ne zici si noua :-)

Jocul DHTML X si 0 (TicTacToe) - istorie si statistici

Istoria lui "X si 0"
(Istoria jocului Tic Tac Toe)

X si 0 este un joc cunoscut de sute de ani - chiar daca nu exista o istorie clara. Jocul a devenit cunoscut (fiind probabil mai popular) cu numele englezesc Tic Tac Toe.

Se pare ca jocul antic Roman Terni Lapilli era un joc identic chiar daca probele sunt oarecum amestecate. Un fapt este cert. Caroiajul zgariat descoperit peste tot in imperiul Roman este identic cu "X si 0"

Cu toate acestea nu exista dovezi arheologice pentru a confirma aceasta ipoteza. Se pare ca Terni Lapilli era jucat cu piese simple urmand aceleasi reguli ca si in "X si 0".

Statistici "X si 0"
(Statistici Tic Tac Toe)

Considerand simetria caroiajului, sunt posibile 26,830 de combinatii ale jocului "X si 0" - nu este rau deloc pentru un caroiaj de trei pe trei.

Jucatorul care muta primul are 304 posibilitati de a pierde partida in primele patru mutari.

Turnul din Hanoi - Joc DHTML

Turnul din Hanoi, cunoscut de asemenea si ca Turnul din Brahma a fost inventat de matematicianul francez Edouard Lucas in anul 1883. El a fost inspirat de o legenda care povesteste despre un templu hindus in care puzzle-ul piramidal era folosit pentru disciplinarea mentala a tinerilor preoti.

http://www.lhs.berkeley.edu/Java/Tower/towerhistory.html

Obiectivul jocului consta in a muta un fisic de discuri de pe tija din stanga pe cea mai din dreapta in cat mai putine mutari. Nu este permis ca un disc mare sa se afle peste unul mic. Dificultatea creste exponential in functie de numarul de discuri.

Quizl Anagrame

Cat de repede poti, descopera cuvantul de 5 litere aflat pe un rand sau o coloana din formatiunea 5x5. Cele 25 de litere, toate diferite, sunt ascunse la inceputul jocului. Apasa pe butonul START pentru a incepe.

Hexagram Puzzle

Un puzzle cu 19 piese avand desenul generat matematic ...

Freddy Frog's Tour

Condu-l pe Freddy sa viziteze fiecare piatra aflata in lacul sau, in cel mai scurt timp posibil. Broscoiul Freddy are voie sa sara direct intre doua pietre daca acestea sunt unite printr-o linie. Daca Freddy nu sare, el poate inota, insa acest lucru dureaza mai mult.

Emite conţinut
Valid XHTML 1.0 Strict   Valid CSS!