English Română

Amuzamente

Joaca Ping Pong

Ping-pong este un joc incredibil cu o si mai impresionanta AI (inteligenta artificiala).

Joaca impotriva computerului si vezi daca poti invinge (sa stii ca este posibil).

Unghiul traiectoriei mingiei poate fi modificat prin miscarea rapida a rachetei si lovire. De asemenea, viteza creste odata cu durata unui ghem.

Daca invingi sa ne zici si noua :-)

Jocul DHTML X si 0 (TicTacToe) - istorie si statistici

Istoria lui "X si 0"
(Istoria jocului Tic Tac Toe)

X si 0 este un joc cunoscut de sute de ani - chiar daca nu exista o istorie clara. Jocul a devenit cunoscut (fiind probabil mai popular) cu numele englezesc Tic Tac Toe.

Se pare ca jocul antic Roman Terni Lapilli era un joc identic chiar daca probele sunt oarecum amestecate. Un fapt este cert. Caroiajul zgariat descoperit peste tot in imperiul Roman este identic cu "X si 0"

Cu toate acestea nu exista dovezi arheologice pentru a confirma aceasta ipoteza. Se pare ca Terni Lapilli era jucat cu piese simple urmand aceleasi reguli ca si in "X si 0".

Statistici "X si 0"
(Statistici Tic Tac Toe)

Considerand simetria caroiajului, sunt posibile 26,830 de combinatii ale jocului "X si 0" - nu este rau deloc pentru un caroiaj de trei pe trei.

Jucatorul care muta primul are 304 posibilitati de a pierde partida in primele patru mutari.

Turnul din Hanoi - Joc DHTML

Turnul din Hanoi, cunoscut de asemenea si ca Turnul din Brahma a fost inventat de matematicianul francez Edouard Lucas in anul 1883. El a fost inspirat de o legenda care povesteste despre un templu hindus in care puzzle-ul piramidal era folosit pentru disciplinarea mentala a tinerilor preoti.

http://www.lhs.berkeley.edu/Java/Tower/towerhistory.html

Obiectivul jocului consta in a muta un fisic de discuri de pe tija din stanga pe cea mai din dreapta in cat mai putine mutari. Nu este permis ca un disc mare sa se afle peste unul mic. Dificultatea creste exponential in functie de numarul de discuri.

Emite conţinut
Valid XHTML 1.0 Strict   Valid CSS!